Setton Gård ligger ved Fluberg bru, i nordenden av Randsfjorden, ca. 15 km sør for Dokka.
På eiendommen finner du halvøya Husodden, hvor det har vært bosetting siden yngre steinalder, for ca. 6000 år siden.
Heidi og Øivind Tandberg
Setton Gård drives av Heidi og Øivind Tandberg. Øivind er sønn av billedhugger og gårdbruker Erik Tandberg og Anne Marie Tandberg. På gården drives hjorteoppdrett, viltslakteri, grisehold, kornproduksjon, gressdyrking, jaktutleie og skogsdrift. I kiosken overfor gården er det gårdsbutikk med hjortekjøtt, elgkjøtt, reinsdyrkjøtt og andre viltkjøtt produkter.
Hjorteoppdrett
Vi har nå rundt 130 hjort på gården. Dyra blir foret med egenprodusert gress og korn. Hjorten får i tillegg litt tilskuddsfor med alle viktige mineraler de ellers finner i naturen.
100% kortreist
Hjorten blir avlivet i hegn – uten noen form for stress. Det gir bedre dyrevelferd og samtidig bedre og mørere kjøtt. Foredling av kjøttet skjer ved gårdens eget viltmottak og slakteri. Alt kjøtt selges ut fra gårdens kiosk/gårdsbutikk fersk eller frossent.
Hjortekjøtt du kjøper i kiosken har ikke forlatt gården, og er 100% kortreist mat!
Godkjent slakteri
Alt kjøtt fra Setton Gård er veterinærgodkjent, ferdig mørnet, vakuumpakket og merket med etiketter med EFTA-nummer 1257. Kjøtt kan leveres ut både ferskt og fryst. Vanlig slakteperiode er oktober/november. I denne perioden kan vi levere ferske kjøttstykker. Resten av året leverer vi stykker fra fryselager og kjøttprodukter (burgere, bratwurst, grillpinner og grillpakker) lager vi ferskt gjennom hele året.
Gårdsbutikk med lokalmat
Gårdsbutikken er åpen fredager fra 14.00 til 18.00 og andre dager etter avtale, bare ring og vi finner klokkeslett.
I Gårdsbutikken selger vi ved siden av hjortekjøtt også reinsdyrkjøtt, elgkjøtt og andre lokalmatprodukter:
Utvalget varierer noe, avhengig av sesong.
- Krydder
- Gele
- Bær
- Kryddersmør
- Gavepakninger med sjokolade og ost
- Sømmer honning fra gården