Hjortebiff Wellington

For 4-6 personer

  • 1 rundbiff av hjort (200-250g pp)

Farse:

  • 200G avskjærkjøtt eller gryte kjøtt
  • Salt & pepper
  • 1 egg
  • 1 dl fløte
  • 3 ss smør
  • 2 dl hakket løk
  • 300G skinke
  • 1 ss hakket timian
  • 1 dl hakket persille
  • 2 pk fryst butterdeig
  • 3 eggplommer

Skjær av tynne biter fra biffen, ca 200g eller ta 200g grytekjøtt. Del i terninger og kjør i kjøkkenmaskin sammen med salt, pepper og egg. Rør med fløte til en farse. Varm smør i en panne og fres finhakket løk sammen med hakket hvitløk og skinke i små terninger. Når løken er myk, tilsettes hakket timian og persille. Smak til med salt og pepper. Avkjøl dette godt og bland i farsen.

Krydre rundbiffen med salt og pepper og brun den i olje.

Tin butterdeigen og rull alle platene sammen til en. Kjevle platen ut til én lang plate.

Smør 1/3 del av farsen på en del av butterdeigen og legg den brunede rundbiff på farsen. Smør resten av farsen på rundbiffen. Legg på «lokket» med butterdeig og pakk godt inn rundt rundbiffen og farsen. Skjær en bord på 2 cm rundt den innpakkede rundbiffen. Løft rundbiffen over på et stekebrett. Pynt med striper av butterdeig og pensle hele butterdeigen med eggeplommer.

Stek rundbiffen i oven ved 180grader. Bruk steketermometer!

For å få medium stekt biff, stek til kjernetemperatur 44 grader i ca 30 minutter. (Godt stekt 58 grader/ca 45 minutter)

Innbakt kjøtt fortsetter å steke etter at den er tatt ut av ovenen, derfor maks 44 grader for å få rosa kjøtt. La filleten hvile i 30 minutter.

Server med for eksempel aspargesbønner, ovnsbakte tomater, rødvinssaus og ostegratinerte poteter.