Hjortebiff Stroganoff
For 4 personer
- 800gr hjortebiff (entrecote, flatbiff eller rundbiff)
- 1 ts salt
- Ny kvernet pepper
- 2 ts papikapulver
- 6-8 sjalottløk
- 250gr aromasopp eller kantareller
- smør til steiking
- liten boks tomatpuree
- boks rømme
- 2 dl kraft
- 2 ss hvetemel
Skjær kjøttet i tykke strimler. Bland salt, pepper og paprikapulver og fordel jevnt over kjøttstrimlene. La dette stå i ca. 1 time. Fres kjøtt, oppskjæret løk og sopp i smør over middels sterk varme. Gjør dette i flere omganger, slik at ingredienser blir stekt og ikke kokt. Legg deretter i gryte med kraft. Tilsett rømme og tomatpuree som er blandet med hvetemel. La det småkoke til sausen er jevn. La det hele trekke ca. 10 minutter over svak varme. Server med ovn stekte poteter med gressløk og salat.