Hjortestek

 

Steking: Hjortekjøttet er veldig magert. Blir kjøttet stekt for mye blir det mindre saftig. Vi anbefaler å brune kjøttet i panne, og så steke det ferdig i ovn med 180 grader C til en kjernetemperatur på 56 – 58 grader C (medium). Det er en stor fordel å la kjøttet «hvile» etter steking i 10 – 20 minutter (innpakket i folie). Da vil saften i kjøttet ha «satt seg», og kjøttet er lekkert og saftig.

Husk at hjortekjøtt ved for langt tilberedningstid kan få «lever-smak». Unngå å steke biffer, steker og filet i over 6 timer! Skank, nakke eller helt lår kan tilberedes i lengre tid en 6 timer, men heller ikke over 8-10 timer.

  • Rå: 50 -55 grader C
  • Medium: 56 – 58 grader C
  • Gjennomstekt: 59 grader C og mer

Saus: Sil sjyen, lag bruning/jevning av smør og hvetemel, kok dette opp og smak til med krydder og gjerne litt einerbær, fløte, litt brunost og litt rømme.