Hjorteskank med ratatouille og mandelpotetpure
For 4 personer
- 2,5 kg hjortelegg (med bein) / 2 stykker
- Salt, pepper og einerbær
- 2 løk
- 1 hvitløk
- 2 gulrøtter
- 1 sellerirot
- 2 ss tomatpure
- 6 dl vann
Potetpure:
- 500 g mandelpotet
- 1 dl helmelk
- 2 ss smør
Ratatouille:
- 1 løk
- 1 aubergine
- 1 squash
- 1 rød paprika
- 2 tomater
- 2 ss tomatpure
- 2 dl vann
Sett ovnen på 160 grader. Krydre hjorteleggen(e) med salt, pepper og einerbær. Brun dem i en panne med smør.
Skrell og skjær løk, hvitløk, gulrøtter og sellerirot i fine terninger. Stek dem gylne og ha i tomatpure og vann. La det koke sammen i et par minutter.
Hell blandingen i formen med hjorteleggen. Dekk formen med stekefolie og stek i ovn i ca. 5-6 timer til kjøttet løsner fra beinet.
Mandelpotetpure:
Skrell potetene og kok dem møre i vann. Hell av vannet og damp dem tørre. Tilsett melk og smør og mos forsiktig sammen til en pure. Smak til med salt og pepper.
Ratatouille:
Skjær løk, aubergine, squash og paprika i terninger. Stek det gyllent i en panne med olje. Tilsett tomat i terninger, tomatpure og vann og kok inn all væsken. Smak til med salt og pepper.
Server hjorteleggen på en seng av potetpure og ratatouille.