Hjortepizza

Hjortepizza

For 4 personer

Deig

  • 400G hvetemel
  • 240G vann
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 3G tørrgjær
  • 2 ss olivenolje

Saus

  • 400G hakkede tomater
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss tørkede uter
  • basilikum, oregano, timian

Topping

  • 300 g biffstrimler av hjort eller 1 pakke hjortepølse
  • ½ beger creme fraise
  • 1 rødløk
  • 100 g kantareller
  • 300 g revet parmesanost
  • ½ pakke ruccula

 

Pizzadeig: Bland vann (ca 25 grader) med salt, sukker og olivenolje. Rør inn mel og gjær med en sleiv og bruk hendene til å kna deigen i 5 minutter til alt melet er godt knadd inn. Deigen skal ikke være for tørr, men heller ikke klissete. La deigen stå på et stekebrett på benken til 1 time. Kjevle pizzadeigene til de er ca 3-4mm tynne, og legg dem på bakepapir. Ikke bruk for mye olivenolje, da blir deigen fet og kompakt.

Saus: Bland hakkede tomater med salt, sukker, olivenolje og tørkede urter i kjøkkenmaskin.

Forvarm ovnen til maks temperatur.

Legg jevnt lag tomatsaus på pizzadeigen, strø ost over pizzaene og legg noen klatter creme fraise her og der. Legg på biffstrimler eller pølsebiter av hjort, kantareller og hakkede rødløk. Strø parmesanost på toppen.

Stek pizzaene i ovnen i ca 15 minutter på 220 grader.

Ta pizzaen ut av ovnen og legg på ruccula.