Hjortegryte
For 2 personer
- 400 g grytekjøtt
- Olje
- 100g bacon
- 2 løk
- viltkraft
- 1dl fløte
- 2ts tyttebærsyltetøy
- 1 ts sirup
- 200g sopp
Som grytekjøtt kan brukes lårtunge eller del av nakken.
Del kjøttet i biter og brun det i olje. Del bacon i biter og la det frese i noen minutter. Tilsett 1 finhakket løk og la det simre til det er mykt.
Hell over nok kraft til at det dekker og kok under lokk til kjøttet er mørt. (Lårtunge omtrent 40 minutter og nakke omtrent 1 time.)
Tilsett fløte, tyttebær og sirup og la sausen koke godt inn.
Tilsett jevning av smør og maizena og kok opp til saus.
Del siste løken i smale båter og fres i smør på middels varme til den er gyllen. Del soppen i biter og stek i smør.
Blant alt i gryta og la det trekke i 10 minutter.
Serveres med tyttebærsyltetøy og potetpure av mandelpoteter.
Krydre kjøttet og varm i panne med olje. Stek ytrefilleten medium (når blodvann skiller seg fra kjøttet, er det nesten medium).
Ta kjøttet ut av pannen og la det hvile.
Del brød i småbiter og stek det gyllent i samme panne som kjøttet.
Kok asparges. Fordel aspargas, ruccula og brødkrutonger på et fat. Skjær kjøttet i tynne skiver og ha over grovrevet parmasan og viltkrydder.