Hjorteskank

Hjorteskank med ratatouille og mandelpotetpure

For 4 personer

  • 2,5 kg hjortelegg (med bein) / 2 stykker
  • Salt, pepper og einerbær
  • 2 løk
  • 1 hvitløk
  • 2 gulrøtter
  • 1 sellerirot
  • 2 ss tomatpure
  • 6 dl vann

Potetpure:

  • 500 g mandelpotet
  • 1 dl helmelk
  • 2 ss smør

Ratatouille:

  • 1 løk
  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • 1 rød paprika
  • 2 tomater
  • 2 ss tomatpure
  • 2 dl vann

Sett ovnen på 160 grader. Krydre hjorteleggen(e) med salt, pepper og einerbær. Brun dem i en panne med smør.

Skrell og skjær løk, hvitløk, gulrøtter og sellerirot i fine terninger. Stek dem gylne og ha i tomatpure og vann. La det koke sammen i et par minutter.

Hell blandingen i formen med hjorteleggen. Dekk formen med stekefolie og stek i ovn i ca. 5-6 timer til kjøttet løsner fra beinet.

Mandelpotetpure:
Skrell potetene og kok dem møre i vann. Hell av vannet og damp dem tørre. Tilsett melk og smør og mos forsiktig sammen til en pure. Smak til med salt og pepper.

Ratatouille:
Skjær løk, aubergine, squash og paprika i terninger. Stek det gyllent i en panne med olje. Tilsett tomat i terninger, tomatpure og vann og kok inn all væsken. Smak til med salt og pepper.

Server hjorteleggen på en seng av potetpure og ratatouille.