Oppskrifter med hjortekjøtt
Hjortekjøttet er veldig magert. Blir kjøttet stekt for mye, blir det mindre saftig. Vi anbefaler å brune kjøttet i panne, og så steke det ferdig i ovn med 180 grader C til en kjernetemperatur på 56 – 58 grader C (medium).
Det er en stor fordel å la kjøttet «hvile» etter steking i 10 – 20 minutter (innpakket i folie). Da vil saften i kjøttet ha «satt seg», og kjøttet er lekkert og saftig.
Hjortekjøtt vintips
God rødvin til hjortekjøtt gjør måltidet komplett! Her er noen gode rødviner som passer godt til viltkjøtt:
- Edmeades Zinfandel 2012 fra California USA
- Seghesio Sonoma Zinfandel 2013 fra California USA
- Clos de Los Siete 2012 fra Argentina
- Penfolds Koonunga Hill Shiraz Cabernet Sauvignon 2012
- Innocent Bystander Syrah fra Australia
- Sarget de Gruaud Larose 2008 fra Frankrike